| Author |
Topic  |
|
misko
Krushevski Cincar

670 Posts
|
Posted - March 11 2006 : 19:13:44
|
| Mona lisa i jas toa go imam slushanto i pocnav da go praktikuvam i e efikasno dosta,samo shto treba da bidish malku povekje aktiven od obichno. |
Krusevo Republika |
|
report to moderator
|
 |
|
|
Mona Lisa
Садо Мазо

1703 Posts
|
Posted - March 11 2006 : 19:15:37
|
quote: Originally posted by misko
Mona lisa i jas toa go imam slushanto i pocnav da go praktikuvam i e efikasno dosta,samo shto treba da bidish malku povekje aktiven od obichno.
Da se razbira jas na toj nacin izgubiv 6 kila ama redovno vozam tocak . |
Ne diraj lava dok spava. |
|
report to moderator
|
 |
|
|
misko
Krushevski Cincar

670 Posts
|
Posted - March 11 2006 : 20:23:55
|
| jas ne vozam redovno tocak ama redovno trcham.:D |
Krusevo Republika |
|
report to moderator
|
 |
|
|
Tanja19
Форум Модератор

2282 Posts
|
Posted - March 12 2006 : 08:11:05
|
jas ne vozam redovno tocak ama redovno trcham.:D
ne mora ni da trcish...mozis i nekoja druga AKTIVNOST,taman nema da bidis sam,mozis u dvojki,a u posledno vreme jako aktuelno ti e u trojki ...vazno e da se troshish   |
The way to love anything is to realize that it might be lost-G. K. Chesterton |
|
report to moderator
|
 |
|
|
Mona Lisa
Садо Мазо

1703 Posts
|
Posted - March 12 2006 : 10:33:04
|
quote: Originally posted by Tanja19
jas ne vozam redovno tocak ama redovno trcham.:D
ne mora ni da trcish...mozis i nekoja druga AKTIVNOST,taman nema da bidis sam,mozis u dvojki,a u posledno vreme jako aktuelno ti e u trojki ...vazno e da se troshish  
Vazno samo aktivnost da e..Ne e vazno kakva... |
Ne diraj lava dok spava. |
|
report to moderator
|
 |
|
|
Tanja19
Форум Модератор

2282 Posts
|
Posted - March 14 2006 : 17:28:49
|
| abe sho bidna so dietata na zan mitrev?ako ja ima nekoj i ako ne mu e tesko da ja napise...ke ve molam:) |
|
report to moderator
|
 |
|
|
LIDIJA - SKorpija
Opium

2069 Posts
|
Posted - March 14 2006 : 17:31:56
|
abe sho bidna so dietata na zan mitrev?ako ja ima nekoj i ako ne mu e tesko da ja napise...ke ve molam:)
jas kje prasham sega i ako uspeam da dobijam info kje pisham na forum vednash.ako ne utre... |
Made on earth |
|
report to moderator
|
 |
|
|
Tanja19
Форум Модератор

2282 Posts
|
Posted - March 14 2006 : 19:02:44
|
fala ako ja najdis ili na forum pishi ili na mail prati ja...a i MSN bi trebalo da mi bide uklucen ...deneska,utre...ne e bitno...vazno naskoro  |
|
report to moderator
|
 |
|
|
LIDIJA - SKorpija
Opium

2069 Posts
|
Posted - March 14 2006 : 19:21:08
|
fala ako ja najdis ili na forum pishi ili na mail prati ja...a i MSN bi trebalo da mi bide uklucen ...deneska,utre...ne e bitno...vazno naskoro 
OK.utre togash.. |
Made on earth |
|
report to moderator
|
 |
|
|
LIDIJA - SKorpija
Opium

2069 Posts
|
Posted - March 16 2006 : 10:13:24
|
Eve napraviv copy/paste od e-mailot so dietata.Mi ja zakasnija ama vazno stigna:)))
DIETA ZA 15 DENA (OD BOLNICA - KARDIOLOGIJA) ____________________________________________________________________ DORUCEKOT E IST VO TEKOT NA 15 DENA (PORTOKAL, KRUSA,PRASKA, DINJA, LUBENICA; NE SMEE - BANANA,GROZJE) DVOPEK SOLJA KAFE ILI CAJ BEZ SEKER _______________________________________________________________________ R U C E K V E C E R A _________________________________________________________________________ 1 DEN 1 PORTOKAL 2 DOMATI (2 DL.VARENI DOMATI) 1 VARENO JAJCE 2 VARENI JAJCA 1 KANCE KISELO MLEKO 1/2 SALATA ILI KRASTAVICA 2 DVOPEKA ________________________________________________________________________ 2 DEN 1 PORTOKAL 125 GR. MEL.VARENO JUN.MESO 1 VARENO JAJCE 1 DOMAT 1 KISELO MLEKO 1 PORTOKAL, 1 DVOPEK, 1 SOLJA CAJ ILI KAFE BEZ SEKER ________________________________________________________________________ 3 DEN 1 PORTOKAL 125 GR. MEL.VAR.JUN.MESO 1 VARENO JAJCE 1 PORTOKAL 1 KISELO MLEKO 1 DVOPEK 1 GL.SALATA (KRAST.) 1 SOLJA CAJ ILI KAFE _______________________________________________________________________ 4 DEN 125 GR.KRAVJO SIRENJE 125 GR.MEL.VAR.JUN.MESO 1 DOMAT ILI SALCA 2 DOMATI 1 DVOPEK 1 JABOLKO 1 DVOPEK ______________________________________________________________________- 5 DEN 2OO GR.VARENO MESO 1/2 KG.VAREN ZELENCUK ILI RIBA (MORKOV,GRASOK,KOMPIR) 1 DOMAT ILI SALCA 1 VARENO JAJCE 1 DVOPEK 1 DOMAT ________________________________________________________________________ N A P O M E N A : MESOTO I VARENIOT ZELENCUK SE ZACINUVAAT SO VEGETA, 6 I 7 DEN STE BEZ DIETA,, ZA VREME NA DIETATA NE SE PIE ALKOHOL. POSLE 5 DENA SEGUBAT 2,5 - 5 KG A POSLE 2 DEN SE POVTORUVA 3 PATI PO 5 DENA I ZA 15 DENA SE GUBAT BEZ POSLEDICI PO ZDRAVJETO 15 KG. I NEMA DA SE VRATAT DO KOLKU POSLE DIETATA JADEETE NORMALNO OSVEN SEKOJ PONEDELNIK: DORUCEK: 1 CASA SOK OD LIMON BEZ SEKER RUCEK: 1 JABOLKO, DVOPEK VECERA 1 JAJCE, 1 DOMAT, 1 DVOPEK NAVEDENITE NAMIRNICI MOZE DA SE ZEMAAT TOPLI ILI LADNI, NO E VAZNO DA SE ZEMAAT PO NAVEDENIOT RED I DA NE SE IZOSTAVI NITU EDNA. AKO NE SE ZEMAAT PO REDOSLED ILI SE PROMENI NEKOJA NAMIRNICA NEMA DA GO POSTIGNETE SAKANIOT EFEKT.
Ete , veteno -storeno 
|
Made on earth |
|
report to moderator
|
 |
|
|
Tanja19
Форум Модератор

2282 Posts
|
Posted - March 16 2006 : 10:25:20
|
mnogu fala...fala  |
|
report to moderator
|
 |
|
|
RaGeAnGeL
adJustable maDnesS

15680 Posts
|
Posted - March 16 2006 : 10:50:33
|
jas mislam deka ednas do dva pati dnevno Pero da ti kazit nekolku muabeti i ni dieti ni apetit ni nisco ke nemas kilaza ke gubis bez problem |
Sanity is a MadnesS put to good use!
|
|
report to moderator
|
 |
|
|
Tanja19
Форум Модератор

2282 Posts
|
Posted - March 16 2006 : 11:13:21
|
| ako nema rezultati dietata togas ke mora kaj pero da se obratam:) |
|
report to moderator
|
 |
|
|
LIDIJA - SKorpija
Opium

2069 Posts
|
Posted - March 17 2006 : 06:51:40
|
Zaboraviv da dopolnam kon dietata shto ja postirav vcera. Dietava e rigorozna kako shto mozete da prochitate. Im se preporachuva na pacienti so srcevi zaboluvanja, na koi prethodno im se meri pritisok,se proveruva krvna slika itn... Znachi vnimavajte....nemoj glisti da se napravite |
Made on earth |
|
report to moderator
|
 |
|
|
orlak
S.P.Q.R

323 Posts
|
Posted - March 19 2006 : 10:20:25
|
| не јадете ништо, само пијте вода! |
...не изведувај заклучоци врз основ на претпоставки, не дозволувај да бидеш лесно заплашуван и не верувај на советите на секакви озборувачи... |
|
report to moderator
|
 |
|
|
toni_a
_______

4814 Posts
|
Posted - March 19 2006 : 11:33:11
|
http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=9748
eve moj "recept" pishan pred nekoe vreme."chisti" dieti poddrzhuvam samo koga ima problemi so zdravjeto.osobeno dieti kaj lugje sto se razvivaat uste (deca,tinejdzeri) ne e ubavo (mislam na onie rigoroznite,vnimavanje i pravilna ishrana e ok)...
bolest na modernoto vreme e debelinata! isto i masnotiite sto se so tolku losh "imidz" ne se najloshoto! chitame "fat free" ili "0,001% fat" itn...a dzirnete nakaj kaloriite! aj za fat-ot mozhe ponataka 
i vnimavajte sto oslabnuvate i kakva tezhina gubite!!! (muskuli,voda)
ps-kupete si vagi sto merat tezhina,voda%,masnotii%,muskulna masa%...tuka barem gi ima za do 20 evra! dobra rabota za kontrola! sepak chuvstvoto i osekjanjeto e najvazhno...vo ramkite na zdravo telo... |
Edited by - toni_a on March 19 2006 11:48:23 |
|
report to moderator
|
 |
|
|
toni_a
_______

4814 Posts
|
Posted - March 19 2006 : 11:44:02
|
od eden razgovor vchera...pa se setiv. ubavo e delenjeto na jadenjeto vo pomali obroci.ne ednash na den da jade chovek,tuku istoto kolichestvo razdeleno na povekje pati. na pr. pet obroka preku denot.
samoto varenje na hranata e rabota koja treba da ja svrshi organizmot + zheludnikot ne se rasshiruva tolku... |
|
report to moderator
|
 |
|
|
Whitebaby
Eskimo girl

2335 Posts
|
Posted - March 19 2006 : 15:04:10
|
Najefikasna dieta e broenje na kalaroii i normalno da pazish sho jadesh. Vo nikoj sluchaj ne smee da se eliminiraat mleko, sirenje... zatoa shto tie sodrzhat mnogu proteini. Imashe eden test za toa kolku si aktiven preku denot i ti kazhuva kolku kalorii troshish, pa spored toa ke ti kazhe i kolku kalorii na den mozhesh da jadesh za da pochnesh da gubish tezhina. Efikasno e... provereno.  |
Uste moe slatko medeno... |
|
report to moderator
|
 |
|
|
dalila
У такси “Водно“

9308 Posts
|
Posted - March 19 2006 : 15:09:28
|
quote: Originally posted by LIDIJA - SKorpija
Eve napraviv copy/paste od e-mailot so dietata.
Posle vakvi rigorozni dieti, koga kje se prestane so niv neminovno se vrakja izgubenata kilazha.Ste chule li za yo-yo efekt? Ima lugje shto i po dvaeset godini naizmenichno gubat kilazha i koga kje prestanat so dietata za kratko vreme ja nadoknaduvaat.Toa ostava seriozni posledici po zdravjeto. Najdobro e da se smeni rezhimot na ishrana, shto znachi komplet stilot na zhiveenje i da ne se odstapuva od toa.I fizichka aktivnost!!! |
izguben den e onoj vo koj nema da se nasmeete:) |
|
report to moderator
|
 |
|
|
toni_a
_______

4814 Posts
|
Posted - March 19 2006 : 16:44:23
|
za yo-yo-to... se gubi muskulna masa dodeka saloto si ostanuva.so losha dieta se iznemoshtuva teloto i prvata "akcija" e namaluvanje na muskulot bidejki toj "gori" energija.neli ideme vo "stand-by" rezhim so namaleno kolichestvo na gorivo.prirodna i normalna funkcija na teloto koja porano bila od golema vazhnost! muskulot tezhi povekje od saloto. za sporedba,otidete vo mesara i poglednete go volumenot na parche salo i parche chisto meso koi imaat ista tezhina!!! ili videte volumen na puter na primer so nekoe meso...
katastrofalnoto e sto pri dietata (ako se namali muskul) toa se popolnuva so salo!!! a za da kachime na istite kilogrami sto sme gi imale,nie trupame nepotreben volumen!!!! tuka e "mamkata" i nie pochnuvame od pochetok i se gubime vo "krugot"
normalno dvizhenje i normalna muskulna masa se dovolno za drzhenje na kilazha.vospostavete edna ramnotezha. |
|
report to moderator
|
 |
|
Topic  |
|